طريقة البيتزا باللحمة المفرومة على الطريقة المصرية

المقادير لعمل البيتزا باللحم المفروم

4 كوب دقيق
كوب حليب
كيس خميره فوريه
بيضه
علبه زبادي
0.5 معلقه بيكنج بودر
0.5 كوب سمنه علي زيت وممكن نص كوب سمن بس او زيت بس
4 معالق لبن بودره
شعرة ملح
معلقتين سكر وشعرةملح
شرايح طماطم وفلفل
زيتون اخضر واسود
زعتر
كاتشب
جبنه رومي وجبنه موزاريلا


طريقة التحضير لعمل البيتزا باللحم المفروم

ننخل الدقيق كويس في طبق بلاستيك متوسط


نحط فوق الدقيق باقي المكونات(البيضه وعلبه الزبادي وكيس الخميره والسكر والملح والبيكنج بودر وكوب السمن والزيت واللبن البودره)


نخلطهم ببعض ويتعجنوا كويس ولو العجينه بتلزق لسه نحط عليها شويه زيت


نحط على العجين كيس ونسيبها تخمر من نص ساعه لساعه


بعد ما العجينه تخمر اول حاجه هقسمها
مثلا 6 كور من كميه الدقيق والمكونات التي تم ذكرها

ثم نفرد العجينه بالنشابه


بعدين ندهن الصينيه زيت


نفرد عجينة البيتزا في الصينيه


نحط شويه كاتشب وفوقه شويه زعتر


بعدين هنحط شرايح الطماطم والفلفل والزيتون وفوقهم الحشو اللحمه المفرومه وبعدين فوقهم شرايح جبنه رومي صغيره واخر حاجه الجبنه الموزريلا


ندخل صينيه البيتزا الفرن على درجه حراره 180° ويكون حامي من قبلها بشويه ونسيبها ربع ساعه


تخرج البيتزا من الفرن .


تقطع البيتزا و تقدم

وبألف هنا